De Groote Oorlog 14-18 in België

Alain Leclercq

Alain Leclercq volgde een opleiding geschiedenis. Via een omweg ontplooide hij zich als schrijver: op een dag, toen een auteur hem vertelde dat hij er maar niet in slaagde om een verhaal om te werken tot een kinderboek, besliste hij om zelf de pen ter hand te nemen. Sindsdien schreef hij, alleen of samen met een partner, niet minder dan 25 geschiedkundige boeken voor zowel volwassenen als kinderen.

Van de weerstand van de forten rond Luik en Namen in augustus 1914 over de Slag der Zilveren Helmen en de intrieste Dodengang tot de vierkante slagorde van de Belgische soldaten aan de Ijzer en de bloederige aanvallen die uiteindelijk in 1918 de bevrijding van het land inluidden, volg je het spoor van de Belgen in hun strijd tegen de Duitse invaller.

In dit rijk geïllustreerde en sterk gedocumenteerde album vol anekdotes ga je met onze soldaten mee de loopgraven in en deel je het lot van de burgerbevolking in bezet België, die heel wat ontberingen moest lijden en gruweldaden moest ondergaan, maar je maakt ook kennis met helden die vaak in het diepste geheim hun leven offerden voor de vrijheid van de anderen.

Achter in het boek vind je een overzicht van de vele herinneringsplekken die een bezoekje meer dan waard zijn.