5 tips om uw kinderen groenten en fruit te laten eten

  1. Ontwikkel de creativiteit van uw kinderen: vergeet niet dat uw kinderen vooral met hun ogen eten. Als ze niet van courgette in plakjes houden, zullen ze het waarschijnlijk meer waarderen in de vorm van "spaghetti". Op dezelfde manier, als ze groenten verbinden met stoomkoken, heb je meer kansen om ze te overtuigen door ze een heerlijke gratin aan te bieden!
  2. Breng uw kinderen in contact met de producten: het is heel gemakkelijk! Neem deel aan regionale plukken, of doe het zelf in uw tuin, neem ze mee naar de markten, toon ze kookboeken waar ze de transformatie van producten kunnen zien. Al deze activiteiten zullen hen helpen begrijpen dat groenten niet in blikken groeien en hen aantrekkelijker maken.
  3. Durf combinaties: uw kinderen lusten pasta of rijst? Aarzel niet om er groenten aan toe te voegen, zelfs op een zichtbare manier! U kunt ook een zelfgemaakte pizza maken met groenten in plaats van kaas, een leuke manier om gezond te eten…
  4. Vraag aan uw kinderen om in de keuken te helpen: het is altijd leuker om iets te eten als we het zelf bereid hebben. Aarzel niet om aan uw kinderen te vragen groenten te schillen, te snijden of te wassen. Hierdoor zullen ze de producten nog meer waarderen!
  5. Maak de borden ludiek! Er zijn verschillende manieren: u kunt afbeeldingen maken met de groenten en fruit, of uw kinderen laten eten in hun favoriete borden of met een gekleurde bestek. Alle middelen zijn goed om het eten aantrekkelijk te maken!